pvc ramen prijzen

PVC ramen prijzen

Zoekt u nieuwe, duurzame en onderhoudsvriendelijke ramen? Dan zit u goed met PVC ramen, de nieuwe trent in ramen. PVC is een soort plastic waar men tegenwoordig ramen mee maakt, in diverse kleuren en types te verkrijgen, bijvoorbeeld met houtnerflook.

De voordelen ten opzichte van echte houten ramen zitten met name in de duurzaamheid: hout is gevoelig voor rotten in de loop er tijd en moet regelmatig onderhouden worden. PVC is bijna onderhoudsvrij en kan wel 50 jaar meegaan! Dat gaat vast veel kosten, denkt u nu, maar we zullen u laten zien dat dat reuze mee valt. Zeker als u weet hoe lang een PVC raam meegaat en wat het u verder nog aan voordelen oplevert.

Onderstaand een overzicht van de kosten van vaste ramen, draai-kiepramen, valramen en schuiframen.

Een offerte op maat ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel PVC ramen

Bij deze geven we u een prijsindicatie van een PVC raam, inclusief btw en isolatieglas, maar nog zonder de montagekosten (deze komen verderop aan de orde):

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
500 * 500 mm Valraam PVC € 50 – € 100
1.000 * 1.000 mm Vast raam PVC € 100 – € 200
1.000 * 1.000 mm Draai-kiepraam PVC of Valraam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Vast raam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Draai-kiepraam PVC of Valraam PVC € 250 – € 350
2.000 * 1.500 mm Vast raam PVC € 300 – € 400
2.000 * 1.500 mm Draai-kiepraam PVC € 400 – € 500

Ook zijn er, tegen een meerprijs, aanvullende opties mogelijk als rolluiken (handmatig of elektrisch), vliegenramen en ingebouwde ventilatierooster. Of extra isolerend HR++ of HR+++ glas, er is van alles mogelijk in combinatie met uw nieuwe PVC ramen.

Prijzen per soort raam

Zoals u ziet zijn de prijzen per soort raam iets verschillend, vanwege de extra eigenschappen die een raamt dient te hebben als het open moet kunnen. Een vast raam installeren is iets eenvoudiger, meer rechttoe rechtaan, dan een draai-kiepraam of een valraam. U kunt wat extra kosten maken als u kiest voor aanvullende ventilatiemogelijkheden bij een vast raam, maar die kosten zijn nog te overzien. Alleen de prijzen voor de nieuwe schuiframen liggen aanzienlijk hoger, daarover later meer.

De prijstabellen op deze pagina zijn opgesteld mer informatie afkomstig van Weldimo.be, landelijk specialist in ramen en deuren.

prijzen vaste pvc ramen

Vaste ramen

Vaste ramen zijn de standaard ramen in uw woning die niet open kunnen, maar waar wel vaak een hoop licht doorheen komt om uw woning mooi zonnig te maken. Vaak is elke kamer wel voorzien van ten minste één vast raam voor de nodige lichtinval. De montage van een vast PVC raam is het meest eenvoudig, omdat er geen hang- en sluitwerk nodig is om het raam in te bevestigen. Vandaar dat hier de goedkoopste prijzen gelden. Qua ventilatie zijn ook bij vaste ramen mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van een ventilatierooster boven het raam.

Prijstabel vaste PVC ramen

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
1.000 * 1.000 mm Vast raam PVC € 100 – € 200
1.500 * 1.200 mm Vast raam PVC € 150 – € 250
2.000 * 1.500 mm Vast raam PVC € 300 – € 400

prijzen pvc draai-kiepramen

Draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn hele flexibele ramen die u de gelegenheid geven om zowel het raam op een kier te zetten, als helemaal open te gooien om uw woning goed door te luchten. Het is een heel praktisch systeem, prettig in gebruik en met een goede ventilatiemogelijkheden. De prijzen liggen iets hoger dan bij een vast raam, vanwege het vereiste hang- en sluitwerk wat het draaien en kiepen mogelijk maakt.

Prijstabel PVC draai-kiepramen

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
1.000 * 1.000 mm Draai-kiepraam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Draai-kiepraam PVC € 250 – € 350
2.000 * 1.500 mm Draai-kiepraam PVC € 400 – € 500

prijzen pvc valramen

Valramen

Valramen worden vaak gebruikt voor de kleinere kamers als toilet of badkamer, waarbij het raam bij openen naar binnen ‘valt’, vandaar de naam valraam. Deze ramen gaan niet heel ver open, maar voldoende om goed te kunnen ventileren. Vaak zitten deze ramen ook wat hoger, uit privacy overwegingen (in de badkamer bijvoorbeeld), maar het zijn altijd hele nuttige ramen vanuit ventilatie oogpunt. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van de draai-kiepramen vanwege het vereiste hang- en sluitwerk.

Prijstabel PVC valraam

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
500 * 500 mm Valraam PVC € 50 – € 100
1.000 * 1.000 mm Valraam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Valraam PVC € 250 – € 350

prijzen pvc schuiframen

Schuiframen

Schuiframen worden ook steeds populairder, aangezien het een mooie, efficiënte oplossing is om ramen te kunnen openen, zonder dat u uw vensterbank leeg hoeft te halen. Deze zijn nog redelijk onbekend, waardoor er ook een wat ander prijskaartje aan zit dat bij de meer reguliere PVC ramen.

Prijstabel PVC schuiframen

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
1.500 * 1.000 mm Schuifraam PVC € 700 – € 800
2.000 * 1.500 mm Schuifraam PVC € 900 – € 1.100
2.000 * 2.000 mm Schuifraam PVC € 1.000 – € 1.200

Wat zijn de kosten voor montage?

De montagekosten zijn een beetje afhankelijk van de specialisat die u inhuurt, maar u kunt ongeveer denken aan een verdubbeling van de kosten om een totaalbeeld te krijgen, inclusief montage. Oftewel, voor het kleinste valraam van ongeveer € 50, wordt de totaalprijs inclusief montage ongeveer € 100. En voor het grootste draai-kiepraam van € 500, loopt de totaalprijs inclusief montage op tot ongeveer € 1.000. Per leverancier zullen hier kleine verschillen zijn, maar om u alvast een indicatie te geven waar u op kunt rekenen. Het loont vaak wel om bij diverse aanbieders offertes op te vragen, om tot de beste prijs te komen.

De voordelen van PVC?

Een PVC raam heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van ander materiaal, zoals hout. Één van de belangrijkste voordelen is de duurzaamheid van PVC: het kan tot wel 50 jaar mee gaan, zonder onderhoud. Dit heeft te maken met de vochtwerende eigenschappen van PVC, het feit dat het niet kan rotten en het is eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing, omdat er geen bomen gekapt hoeven te worden voor de productie van PVC. En een PVC raam isoleert beter dan de andere ramen, zeker in combinatie met dubbelglas of HR++ glas.

Een andere bijkomstigheid is het feit dat PVC er in alle soorten en maten is. U wilt eens iets anders dan wit? Of u wilt liever een houtnerflook, zodat het toch de warme, authentieke sfeer en uitstraling van hout geeft? Er is van alles mogelijk, qua kleur en uitstraling heeft u alle keuze. Enig mogelijk nadeel van PVC ramen is dat als u in een monumentaal pand woont, dan kan het zijn dat houten ramen verplicht zijn voor deze monumentale status en dat PVC niet is toegestaan. Verder heeft PVC eigenlijk alleen voordelen.

Zijn er premies beschikbaar?

Er zijn ook diverse premies beschikbaar om de aanschaf van PVC ramen nog aantrekkerlijk te maken voor u. Bijvoorbeeld een premie op basis van uw inkomen. Mocht uw inkomen lager zijn dan € 30.000, en uw totale kosten voor de aanschaf en montage van PVC ramen voor uw woning hoger dan € 2.500, dan kunt u tot € 1.250 retour krijgen als tegemoetkoming. Dat is toch een mooie premie.

Kijk voor meer informatie over de premies op de website Vlaanderen.be

Anderzijds is er ook een premie beschikbaar voor het renoveren van oude woningen, waarbij bedoeld wordt woningen ouder dan 25 jaar. U kunt dan in aanmerking komen voor een renovatiepremie, tot zelfs 40% van uw investering. Uw maximale investeringsbedrag waarover dit percentage geldt, is € 15.000. En u krijgt zoveel terug na installatie van uw nieuwe PVC ramen, aan betere isolatie en dus lagere energiekosten, gebruiksgemak vanwege het gebrek aan onderhoud, en u hoeft er de komende 50 jaar niet meer naar om te kijken. Alleen af en toe schoonmaken, maar dat is dan ook alles. Een duurzame, efficiënte oplossing voor een goede prijs dus.

Meer informatie over de Renovatiepremie op de website Premiezoeker.be

Op kozijnen.startguru.be vind je een overzicht van leveranciers in Vlaanderen.

Vergelijk gratis diverse offertes

Benieuwd naar de exacte prijzen? Maak gebruik van onze handige offerteservice, vergelijk aanbieders en bespaar tot 40% op de kosten. Uw aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.