pvc ramen prijzen

PVC ramen prijzen

Zoekt u nieuwe, duurzame en onderhoudsvriendelijke ramen? Dan zit u goed met PVC ramen, de nieuwe trent in ramen. PVC is een soort plastic waar men tegenwoordig ramen mee maakt, in diverse kleuren en types te verkrijgen, bijvoorbeeld met houtnerflook.

De voordelen ten opzichte van echte houten ramen zitten met name in de duurzaamheid: hout is gevoelig voor rotten in de loop er tijd en moet regelmatig onderhouden worden. PVC is bijna onderhoudsvrij en kan wel 50 jaar meegaan! Dat gaat vast veel kosten, denkt u nu, maar we zullen u laten zien dat dat reuze mee valt. Zeker als u weet hoe lang een PVC raam meegaat en wat het u verder nog aan voordelen oplevert.

Onderstaand een overzicht van de kosten van vaste ramen, draai-kiepramen, valramen en schuiframen.

Een offerte op maat ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel PVC ramen

Bij deze geven we u een prijsindicatie van een PVC raam, inclusief btw en isolatieglas, maar nog zonder de montagekosten (deze komen verderop aan de orde):

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
500 * 500 mm Valraam PVC € 50 – € 100
1.000 * 1.000 mm Vast raam PVC € 100 – € 200
1.000 * 1.000 mm Draai-kiepraam PVC of Valraam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Vast raam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Draai-kiepraam PVC of Valraam PVC € 250 – € 350
2.000 * 1.500 mm Vast raam PVC € 300 – € 400
2.000 * 1.500 mm Draai-kiepraam PVC € 400 – € 500

Ook zijn er, tegen een meerprijs, aanvullende opties mogelijk als rolluiken (handmatig of elektrisch), vliegenramen en ingebouwde ventilatierooster. Of extra isolerend HR++ of HR+++ glas, er is van alles mogelijk in combinatie met uw nieuwe PVC ramen.

Prijzen per soort raam

Zoals u ziet zijn de prijzen per soort raam iets verschillend, vanwege de extra eigenschappen die een raamt dient te hebben als het open moet kunnen. Een vast raam installeren is iets eenvoudiger, meer rechttoe rechtaan, dan een draai-kiepraam of een valraam. U kunt wat extra kosten maken als u kiest voor aanvullende ventilatiemogelijkheden bij een vast raam, maar die kosten zijn nog te overzien. Alleen de prijzen voor de nieuwe schuiframen liggen aanzienlijk hoger, daarover later meer.

De prijstabellen op deze pagina zijn opgesteld mer informatie afkomstig van Weldimo.be, landelijk specialist in ramen en deuren.

prijzen vaste pvc ramen

Vaste ramen

Vaste ramen zijn de standaard ramen in uw woning die niet open kunnen, maar waar wel vaak een hoop licht doorheen komt om uw woning mooi zonnig te maken. Vaak is elke kamer wel voorzien van ten minste één vast raam voor de nodige lichtinval. De montage van een vast PVC raam is het meest eenvoudig, omdat er geen hang- en sluitwerk nodig is om het raam in te bevestigen. Vandaar dat hier de goedkoopste prijzen gelden. Qua ventilatie zijn ook bij vaste ramen mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van een ventilatierooster boven het raam.

Prijstabel vaste PVC ramen

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
1.000 * 1.000 mm Vast raam PVC € 100 – € 200
1.500 * 1.200 mm Vast raam PVC € 150 – € 250
2.000 * 1.500 mm Vast raam PVC € 300 – € 400

prijzen pvc draai-kiepramen

Draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn hele flexibele ramen die u de gelegenheid geven om zowel het raam op een kier te zetten, als helemaal open te gooien om uw woning goed door te luchten. Het is een heel praktisch systeem, prettig in gebruik en met een goede ventilatiemogelijkheden. De prijzen liggen iets hoger dan bij een vast raam, vanwege het vereiste hang- en sluitwerk wat het draaien en kiepen mogelijk maakt.

Prijstabel PVC draai-kiepramen

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
1.000 * 1.000 mm Draai-kiepraam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Draai-kiepraam PVC € 250 – € 350
2.000 * 1.500 mm Draai-kiepraam PVC € 400 – € 500

prijzen pvc valramen

Valramen

Valramen worden vaak gebruikt voor de kleinere kamers als toilet of badkamer, waarbij het raam bij openen naar binnen ‘valt’, vandaar de naam valraam. Deze ramen gaan niet heel ver open, maar voldoende om goed te kunnen ventileren. Vaak zitten deze ramen ook wat hoger, uit privacy overwegingen (in de badkamer bijvoorbeeld), maar het zijn altijd hele nuttige ramen vanuit ventilatie oogpunt. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van de draai-kiepramen vanwege het vereiste hang- en sluitwerk.

Prijstabel PVC valraam

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
500 * 500 mm Valraam PVC € 50 – € 100
1.000 * 1.000 mm Valraam PVC € 150 – € 250
1.500 * 1.200 mm Valraam PVC € 250 – € 350

prijzen pvc schuiframen

Schuiframen

Schuiframen worden ook steeds populairder, aangezien het een mooie, efficiënte oplossing is om ramen te kunnen openen, zonder dat u uw vensterbank leeg hoeft te halen. Deze zijn nog redelijk onbekend, waardoor er ook een wat ander prijskaartje aan zit dat bij de meer reguliere PVC ramen.

Prijstabel PVC schuiframen

PVC raam afmetingen Type raam Indicatieprijs
1.500 * 1.000 mm Schuifraam PVC € 700 – € 800
2.000 * 1.500 mm Schuifraam PVC € 900 – € 1.100
2.000 * 2.000 mm Schuifraam PVC € 1.000 – € 1.200

Wat zijn de kosten voor montage?

De montagekosten zijn een beetje afhankelijk van de specialisat die u inhuurt, maar u kunt ongeveer denken aan een verdubbeling van de kosten om een totaalbeeld te krijgen, inclusief montage. Oftewel, voor het kleinste valraam van ongeveer € 50, wordt de totaalprijs inclusief montage ongeveer € 100. En voor het grootste draai-kiepraam van € 500, loopt de totaalprijs inclusief montage op tot ongeveer € 1.000. Per leverancier zullen hier kleine verschillen zijn, maar om u alvast een indicatie te geven waar u op kunt rekenen. Het loont vaak wel om bij diverse aanbieders offertes op te vragen, om tot de beste prijs te komen.

De voordelen van PVC?

Een PVC raam heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van ander materiaal, zoals hout. Één van de belangrijkste voordelen is de duurzaamheid van PVC: het kan tot wel 50 jaar mee gaan, zonder onderhoud. Dit heeft te maken met de vochtwerende eigenschappen van PVC, het feit dat het niet kan rotten en het is eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing, omdat er geen bomen gekapt hoeven te worden voor de productie van PVC. En een PVC raam isoleert beter dan de andere ramen, zeker in combinatie met dubbelglas of HR++ glas.

Een andere bijkomstigheid is het feit dat PVC er in alle soorten en maten is. U wilt eens iets anders dan wit? Of u wilt liever een houtnerflook, zodat het toch de warme, authentieke sfeer en uitstraling van hout geeft? Er is van alles mogelijk, qua kleur en uitstraling heeft u alle keuze. Enig mogelijk nadeel van PVC ramen is dat als u in een monumentaal pand woont, dan kan het zijn dat houten ramen verplicht zijn voor deze monumentale status en dat PVC niet is toegestaan. Verder heeft PVC eigenlijk alleen voordelen.

Zijn er premies beschikbaar?

Er zijn ook diverse premies beschikbaar om de aanschaf van PVC ramen nog aantrekkerlijk te maken voor u. Bijvoorbeeld een premie op basis van uw inkomen. Mocht uw inkomen lager zijn dan € 30.000, en uw totale kosten voor de aanschaf en montage van PVC ramen voor uw woning hoger dan € 2.500, dan kunt u tot € 1.250 retour krijgen als tegemoetkoming. Dat is toch een mooie premie.

Kijk voor meer informatie over de premies op de website Vlaanderen.be

Anderzijds is er ook een premie beschikbaar voor het renoveren van oude woningen, waarbij bedoeld wordt woningen ouder dan 25 jaar. U kunt dan in aanmerking komen voor een renovatiepremie, tot zelfs 40% van uw investering. Uw maximale investeringsbedrag waarover dit percentage geldt, is € 15.000. En u krijgt zoveel terug na installatie van uw nieuwe PVC ramen, aan betere isolatie en dus lagere energiekosten, gebruiksgemak vanwege het gebrek aan onderhoud, en u hoeft er de komende 50 jaar niet meer naar om te kijken. Alleen af en toe schoonmaken, maar dat is dan ook alles. Een duurzame, efficiënte oplossing voor een goede prijs dus.

Meer informatie over de Renovatiepremie op de website Premiezoeker.be

Op kozijnen.startguru.be vind je een overzicht van leveranciers in Vlaanderen.

Vergelijk gratis diverse offertes

Benieuwd naar de exacte prijzen? Maak gebruik van onze handige offerteservice, vergelijk aanbieders en bespaar tot 40% op de kosten. Uw aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.

waterschade plafond herstellen

Waterschade plafond herstellen

Het kan zomaar gebeuren; je bovenbuurman laat de kraan openstaan terwijl hij naar zijn werk is, of het ligbad in de badkamer overstroomt doordat u of één van uw huisgenoten vergeet de kraan dicht te draaien. Een kapotte waterleiding kan ook al genoeg zijn om voor een ravage te zorgen; waterschade aan uw plafond. U herkent de waterschade gelijk. Het water komt dwars door uw plafond heen in de kamer, het stucwerk bij uw plafond verkleurt grijs, en met wat pech lopen de druppels in een stroompje uw onderliggende kamer in. Om verdere gevolgen van waterschade voor te zijn is het dan ook zaak dat u heel snel actie onderneemt.

Weg met dat water

Voordat u überhaupt begint met waterschade herstellen zal het vocht eerst weg moeten worden gehaald. Dat wordt dus dweilen in de (bad)kamer waar de schade is ontstaan, en wanneer er sprake is van een gesprongen leiding is het zaak dat die zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Wanneer het water door de leiding blijft stromen is het belangrijk dat u de hoofdkraan in uw woning dichtdraait. De toevoer van water is dan afgesloten. U zult goed moeten kijken of er nergens meer vocht staat op de plek des onheils of in de kamer met waterschade aan het plafond. Vervolgens kunt u verder stappen ondernemen.

Isoleer het vocht

U zult natuurlijk gelijk opnieuw willen schilderen op uw plafond, maar dat zal weinig effect sorteren. Het vocht zal nog wel een tijd door uw plafond heen willen komen en moet dus achter een isolatie laag worden vastgezet. Een isolerende coating is noodzakelijk om te voorkomen dat vlekken zullen doorslaan. Pas wanneer het vocht goed is geïsoleerd en u zeker weet dat de vlekken niet erger zullen gaan worden kunt u het plafond opnieuw schilderen.

Het kostenplaatje

Het verhelpen van waterschade aan uw plafond, daar hangt altijd een kostenplaatje aan vast. Wanneer het vocht afkomstig is van een bovengelegen woning is het altijd eenvoudigweg verzekeringswerk. De WA verzekering van de bovenburen vergoedt de schade die u heeft geleden. Is er echter sprake van waterschade door uw eigen woning, dan zal de inboedel- of opstalverzekeraar altijd komen kijken of er geen sprake was van achterstallig onderhoud. Indien dit niet het geval was, en alle kitnaden in uw bovengelegen kamer in goede staat verkeerden op het moment van de waterschade krijgt u de schade gewoon vergoed. In dat laatste geval kan uw verzekeraar u verplichten om een professioneel schilderbedrijf in te schakelen. U heeft er dan zelf geen omkijken meer naar.

Bron: www.loodgieter-nu.nl – Loodgietersbedrijf uit Hoorn

verhuizen-checklist

Verhuis checklist

Verhuizen naar een andere woning, daar komt nogal wat bij kijken. Allereerst is daar natuurlijk de vreugde over een nieuw huis. Wat de reden van uw verhuizing ook is, zo’n nieuwe woning voelt altijd feestelijk. Op het moment dat die feestelijke roes wegtrekt en de verhuisdatum zelf in het zicht komt dringt het besef bij u binnen; u gaat een drukke tijd tegemoet, want die nieuwe woonruimte moet geschikt worden gemaakt voor u en uw huisgenoten. Uw spullen moeten worden overgebracht, kortom; het wordt nog een hele logistieke operatie.

Uw leven in dozen

Aan een verhuizing kunt u het beste niet op de laatste dag voor de verhuisdatum beginnen; u kunt alvast een paar weken van tevoren beginnen met uw huisraad in te pakken. De spullen die u de komende weken niet meer gaat gebruiken – kerstversiering, vakantiespullen et cetera – kunnen prima in dozen worden gestopt. Denkt u eraan dat u echte verhuisdozen gebruikt, aangezien uw kwetsbare breekbare spullen daar beter beschermd in zitten. Gaandeweg de weken voor de verhuisdatum kunt u steeds meer spullen in dozen pakken. Vergeet u niet om de ruimte waar de dozen straks moeten komen op de dozen te schrijven, dat helpt bij de verhuizing zelf. De laatste benodigdheden van de dag van de verhuizing zelf, zoals toiletartikelen, kunt u in een aparte doos of tas meenemen naar uw nieuwe adres. U zult die spullen vaak ook als eerste weer nodig hebben.

Schakel hulp in

Indien mogelijk kunt u het beste een beroep doen op familie en vrienden tijdens de verhuizing. Zij kunnen u helpen om de nieuwe woning in te richten. Behangen, schilderen, gordijnen ophangen, vloerbedekking leggen; het zijn allemaal van die zaken waarbij u alle hulp kunt gebruiken. Bent u niet in de gelegenheid om hulptroepen in te schakelen, huur dan desnoods een klusbedrijf in wat u kan helpen. Op die manier werkt u zichzelf niet over de kop en houdt u voldoende energie over tijdens de verhuizing.

Over naar uw nieuwe huis

Dan breekt eindelijk de grote dag van de verhuizing aan; u kunt zelf met uw hulptroepen, of met de hulp van een verhuisbedrijf, uw meubilair en dozen met inboedel overbrengen naar uw nieuwe huis. Een verhuisbedrijf kost wat meer, maar scheelt u op de dag van de verhuizing een hoop tijd en energie. De dag van de verhuizing gaat waarschijnlijk ook in een roes aan u voorbij, maar de dagen erna zijn hectisch. Vergeet u niet om een adreswijziging aan vrienden, familie en de post door te geven, en ook een inschrijving op uw nieuwe adres bij de gemeente is een verplichting. Wat u daarna nog rest is het uitpakken van uw spullen en uw nieuwe woning inrichten.

Bron: Vsnm.nl

dakpannen leggen doe-het-zelf

Dakpannen leggen doe-het-zelf

In het verleden werden nagenoeg alle woningen in Nederland standaard voorzien van dakpannen. Tegenwoordig komen andere vormen van dakbedekking steeds meer in trek maar door de geweldige bescherming tegen ons Hollandse klimaat – koud en vochtig – zijn dakpannen nog steeds het meest gebruikte dakbedekkingsmateriaal. Het uiterlijk van dakpannen gaat echter wel achteruit wanneer uw woning veel te maken krijgt met wind en vocht, en het kan ook zomaar zijn dat door een flinke storm de pannen letterlijk van uw dak af vliegen. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen om de dakbedekker in te huren, maar u kunt ook zelf het dak op gaan om nieuwe dakpannen te leggen op uw woning.

Het voorwerk

Wanneer u bij uw woning helemaal vanaf het kale dak begint, dus zonder dakpannen, zult u eerst een aantal voorwerkzaamheden moeten doen om het beste resultaat te bereiken. Zo zult u eerst een beschermende folie laag moeten aanbrengen op uw kale dak. Deze laag houdt het regenwater tegen en zal er ook voor zorgen dat het regenwater naar uw dakgoot wordt afgevoerd. Daarna zult u de materialen klaar moeten zetten opdat u gewoon op uw dak kunt blijven zitten tijdens de werkzaamheden. U zult moeten zorgen voor een pannenlift die voor de constante aanvoer van dakpannen zorgt naar uw werkplek, en u zult een goede ondergrond voor de dakpannen moeten maken met houten regels die u op uw binnendak aanbrengt. Hierop kunt u straks de dakpannen bevestigen. Deze regels bestaan uit panlatten en tengellatten.

De dakpannen leggen, een secuur werkje

Wanneer je dakpannen gaat leggen zult u dat heel precies moeten doen, om later vochtproblemen in uw woning te voorkomen. De dakpannen zullen elkaar moeten overlappen en ze moeten daarnaast ook goed aansluiten. U moet onderaan uw dak beginnen met pannen leggen. De onderste pannen maakt u vast op de panlat. U werkt regel voor regel naar boven toe. Wanneer u bovenaan bent gekomen maakt u de dakpannen vast in de nok met roestwerende schroeven. Het vastzetten van de onderste en de bovenste dakpannen zorgt ervoor dat bij storm de dakpannen niet snel van uw dak af zullen waaien.

Kiest het juiste moment

Ons Hollandse klimaat kan heel grillig zijn, en daardoor is niet iedere weersomstandigheid geschikt om dakpannen te gaan leggen. Denkt u er aan voor u het dak op klimt dat het niet te hard waait. Anders bevindt u zich op een levensgevaarlijke plek. Ook dakpannen leggen bij nat weer is niet aan te raden omdat u last van vocht in uw dak kunt gaan krijgen. Denkt u er als laatste ook aan dat u weer op een veilige manier van uw dak af moet kunnen komen. Een dakraampje is in dat geval een goede ‘vluchtroute’.

Bron: Dedakspecialist.nl

optrekkend vocht bestrijden doe-het-zelf

Optrekkend vocht bestrijden doe-het-zelf

Ons klimaat wordt door de klimaatveranderingen steeds vochtiger, en dat is aan heel veel zaken te merken. Niet alleen regent het veel meer, maar deze neerslag komt uiteindelijk ook terecht in het grondwater. Wanneer dit vocht via het grondwater, of via de spouwgaten in uw muren de binnenmuren van uw woning bereikt krijgt u te maken met optrekkend vocht. Het venijnige van optrekkend vocht is dat u het niet direct in de gaten heeft. Pas op het moment dat u bij het schilderwerk of bij het behang op uw muren schimmelvlekken en loslatend behang begint te zien heeft u in de gaten dat uw woning aangetast is door optrekkend vocht. U mag dan ook terecht zeggen dat optrekkend vocht een soort sluipmoordenaar is.

Optrekkend vocht behandelen

U zult – wanneer u last heeft van optrekkend vocht – eerst moeten gaan onderzoeken waar het vocht vandaan komt. U zult de toevoer van dit vocht immers eerst moeten stoppen. Wanneer u de effecten gaat verhelpen maar de toevoer blijft aanwezig dweilt u letterlijk met de kraan open. De muren in uw woning zullen dan vochtig blijven en uw werk is tevergeefs.

Vocht vanuit de kelder

Allereerst zult u moeten kijken of de waterstand in uw kruipruimte of kelder te hoog is. Dit vocht staat namelijk rechtstreeks in contact met uw binnenmuren en is in dat geval hoogstwaarschijnlijk de aanstichter van het opkruipende vocht in uw woning. Een hoog grondwater niveau is waarschijnlijk de oorzaak van het water in uw kruipruimte of kelder, en daar kunt u als huisbezitter helaas redelijk weinig tegen beginnen. In dat geval rest u dan ook niets anders dan het vocht uit de kruipruimte of kelder te pompen en de binnenmuur te beschermen tegen een nieuwe vocht-plaag.

Een vochtwerend product injecteren of impregneren

U kunt de muren van uw huis beschermen door een vochtwerend product in uw muren te injecteren. Dit is een klus die u zelf kunt doen, mits u in de kruipruimte van uw woning kunt en wilt werken. U moet in dat geval kijken naar het waterpeil in uw woning en een paar centimeter daarboven om de 10 cm een gat boren in uw binnenmuur, waarbij u de gehele binnenmuur volgt. In die gaten injecteert u het vochtwerende middel. Wanneer het vocht van buiten uw woning binnendringt doordat de stenen en het voegmiddel poreus zijn geworden kunt u ook kiezen om de gehele buitenmuur van uw woning te impregneren met een vochtwerend middel. Het voordeel van deze methode is natuurlijk dat u van buitenaf kunt werken. Deze oplossing kiest u echter alleen wanneer de vocht overlast van buiten komt.

Bron: www.dejongbv.nl

kogelwerend glas

Vraag naar kogelwerend glas neemt toe

Kogelwerend glas is qua materiaal niet veel anders dan normaal glas. Het grote verschil met normaal glas is dat het uit meerdere lagen bestaat. Een plaat kogelwerend glas bestaat uit minstens drie glasbladen die op speciale manier aan elkaar vastzitten. Het glas wordt namelijk onder heel hoge druk en temperatuur geproduceerd waardoor de bindlagen een soort las worden. Het glas heeft dus dezelfde functie waar het aankomt op licht doorlaten, maar het is aanmerkelijk steviger. Een afgevuurde kogel zal dus ook niet door het glas heen kunnen komen; hij blijft erin vast zitten of boort hooguit een put.

Daarnaast heeft kogelwerend glas nog een aantal positieve eigenschappen die wooncomfort of gebruikscomfort wanneer het commerciële toepassingen betreft verhoogt. Zo heeft kogelwerend glas beter akoestisch comfort door de andere samenstelling dan gewoon glas, en het biedt ook thermisch comfort. Dit betekent dat kogelwerend glas – in enkele of dubbele versie – een isolerende werking heeft. Er is ook sprake van visueel comfort omdat in het kogelwerende glas een kleurfolio verwerkt zit. Door de samenstelling met een folio ertussenin heeft het kogelwerende glas – dit laatste is weer vooral handig voor commerciële doeleinden – een UV-werende functie. De artikelen die achter het kogelwerende glas zijn geëtaleerd zullen dus niet verkleuren.

Prijzen van kogelwerend glas

Bij gewoon vensterglas is er geen eensluidende prijs te noemen, en datzelfde is het geval bij kogelwerend glas. De reden hiervan is dat er een aantal categorieën zijn bij kogelwerend glas. In totaal zijn er negen categorieën die ieder een eigen prijskaartje hebben. Deze prijskaartjes worden bepaald door de sterkte van het glas en de verdere eigenschappen van het kogelwerende glas.

Vuistregel

U mag de volgende vuistregel aanhouden; hoe sterker het glas, hoe hoger de prijs. De laagste prijs betaalt u voor kogelwerend glas in de klasse BR-1. Dit houdt kogels tegen die worden afgevuurd uit een karabijn met een .22 loop. Wanneer u kogelwerend glas wil gebruiken voor huiselijk gebruik zal dit doorgaand bescherming genoeg bieden.

7 BR-klassen

Er bestaan in totaal 7 BR-klassen. De hoogste klasse; BR-7 biedt bescherming tegen kogels die zijn afgevuurd uit een kalasjnikov met een 7.62 loop. Dan zijn er nog twee klassen die vooral worden gebruikt bij bescherming tegen vuurwapengeweld met een jachtgeweer; we hebben het dan over de klassen 1SG en 2SG. Wanneer u kogelwerend glas wil kopen uit de hogere klassen zal het gewicht van het glas ook sterk toenemen. U zult eraan moeten denken dat de constructie van uw gevel daar sterk genoeg voor is.

Bron: www.lunzen.nl